آخرین مهلت ثبت نام: 10 مهر 1398
آخرین مهلت ارسال مقاله: 05 مهر 1398
تاریخ برگزاری: 10 و 11 مهر 1398
برگزار کنندگان: دانشگاه کردستان، دانشگاه پلی تکنیک سلیمانیه، اداره کل میراث فرهنگی,صنایع دستی و گردشگری استان کردستان
حامیان: دانشگاه کردستان، دانشگاه پلی تکنیک سلیمانیه، استانداری کردستان، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان، شهرداری سنندج، شورای اسلامی شهر سنندج، دانشگاه رازی، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، اداره کل میراث فرهنگی,صنایع دستی و گردشگری استان کردستان
  • آغاز دریافت مقالات: -1923 روز مانده
چهارشنبه 10 مهر 1398
سخنان دکتر فرهاد وفایی در پنل گردشگری پایدار
.
دکتر فرهاد وفایی عضو هیئت علمی گروه مدیریت: به جای محدود کردن  بحثهای محیط زیست به اقدامات دولتی بایستی زمینه  ورود و نقش آفرینی  تمام آحاد جامعه فراهم شود نه اینکه به  مباحث زیست محیطی را   به مثابه  مسایل امنیتی  نگریسته شود.

تخریب بی رویه ی محیط زیست در سالهای اخیر جدی ترین تهدیدهای سرراه گردشگری به معنای عام  و گردشگری توسعه به شکل خاص می باشد.
در نخستین روز همایش گردشگری و توسعه، یکی از پنل های تخصصی برگزار شده , پنل گردشگری پایدار و گردشگری روستایی و بوم گردی در تالار مولوی دانشگاه کردستان بود.

دکتر وفایی،در این پنل اظهار داشت: توسعه  گردشگری پایدار با وجود و حضور همزمان هر سه مولفه اقتصادی اجتماعی زیست محیطی معنا پیدا میکند.

ایشان خاطرنشان کردند: نارساییهای مختلف در هرسه بعد اقتصادی اجتماعی و محیط زیست چالش های اساسی فراروی گردشگری پایدار میباشد . ضروریست بسترهای اقتصادی فراهم تر شود و کاهش تورم ، افزایش بنیه اقتصادی جامعه ، کاهش فاصله های طبقاتی ،کاهش بیکاری  و  اجتماعی کردن مقوله محیط زیست بایستی اصلی ترین اقدامات دولت باشد

دکتر وفایی در ادامه در زمینه توسعه گردشگری پایدار به نکات زیر اشاره نمودند:

۱_ آشنا بودن مفهوم و اهمیت گردشگری در زندگی عامه مردم منطقه و ایران
۲_ بیش از ۳دهه ست که واژه  پایداری  وارد  ادبیات جهانی توسعه  شده است
۳بیش از ۳ دهه ست که ناکارآمدی نگاه کمی و  رشد  صرف به مقوله های اجتماعیاقتصادی عیان شده و   مولفه های اجتماعی و زیست محیطی هم به ابعاد این ادبیات اضافه شده.
۴- عدم توجه کافی و استفاده از پتانسیل گردشگری در استان و رکورددار بودن استان کوردستان در تورم و بیکاری و....
۵- مسایل و نارسایی های اجتماعی
۶- بی عدالتی ها توزیع ناعادلانه درآمد و ثروت و بالا بودن نرخ فقر و ...‌