چانچه مسبوق به سابقه میباشد؛ نتیجهی اپیدمی و شیوع ویروس کرونا ایجاد بحرانی بینالملی است که شاید اغراق نباشد این بحرانی که جهانیان با آن روبرو شدهاند در طول یکصدسال گذشته بیسابقه بوده است. این ویروس برای نخستین بار در ووهان چین در اوایل دسامبر 2019 گزارش گردید و دامنه آن به تدریج، کل جهان را درنوردید. در چنین شرایطی، کارآمدی حقوق بین الملل در حفظ جان آدمیان و ارتقاء حق بر سلامت به محکِ آزمونی سخت گذاشته شده است. مهمتر آنکه، به تعبیر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد (میشل باشله)، کرونا به معیاری برای آزمون جامعه بینالمللی بدل گردیده است.
هدف برگزاری چنین کنفرانسی در سطح بینالملل نحوه مواجه حقوق بینالملل و ظرفیتهای حقوق داخلی در مواجه با بحران ناشی از کرونا در وهله نخست، مسئولیت دولتها در مواجه با بحران از نقطه نظر مختلف و در وهلهی دوم سهم سازمان جهانی سلامت (بهداشت) درمقام مسئول اصلی حفظ سلامت آدمیان در مقابله با شیوع ویروس در سطوح بینالملل و در وهله سوم چگونگی تقابل، کنار آمدن و مواجه با آزادیهای مشروع و تعلیق حقهای بشری به علت وضعیت اضطراری ناشی از شیوع کرونا به محک آزمون در دو سطح نظام بینالمللی حقوق بشر و نظام داخلی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
ضرورت بررسی موضوعات مهم مورد اشاره و تبادل تجربیات، انتقال و آموختن از این تجربیات، بیگمان برگزاری کنفرانس حقوقی می طلبد که گروه حقوق دانشگاه کردستان قصد برگزاری کنفرانس با هدف موصوف را دارد.