دانشگاه کردستان
دانشگاه کردستان در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۳۵۴ - ۱۳۵۳ فعالیت آموزشی خود را با عنوان دانشسرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و برای اولین بار در رشته دبیری ریاضی اقدام به پذیرش دانشجو نمود.

در نیمسال اول سال تحصیلی ۵۶ - ۵۵ پس از پیوستن به دانشگاه رازی کرمانشاه به صورت یکی از پردیس‌های آن دانشگاه به نام دانشکده تریبت دبیر سنندج علاوه بر دبیری ریاضی در رشته‌های دبیری شیمی و زبان انگلیسی نیز دانشجو پذیرفته و از نیمسال دوم همان سال در رشته دبیری زبان و ادبیات فارسی دانشجو پذیرفته و بدین صورت فعالیت‌های آموزشی خود را ادامه داد. در سال ۱۳۷۰، وزارت علوم تحقیقات و فناوری با فعالیت آموزشی و پژوهشی مستقل این واحد آموزشی تحت عنوان دانشگاه کردستان موافقت کرد. از آن سال به بعد رشته‌های مختلفی به مجموعه رشته‌های این دانشگاه افزوده شده‌است.

دانشگاه کردستان در حال حاضر دارای هفت دانشکده مهندسی، علوم پایه، ادبیات و زبان های خارجی، علوم انسانی و اجتماعی، کشاورزی، منابع طبیعی و هنر و معماری می‌باشد. همچنین شورای گسترش آموزش عالی در مرداد ماه ۱۳۹۰ هجری شمسی با درخواست ایجاد دانشکده مهندسی و علوم پایه بیجار موافقت قطعی نموده است. تاسیس دانشکده‌های وابسته کشاورزی و منابع طبیعی در سقز و صنایع و معادن در قروه جزء برنامه‌های دانشگاه می‌باشد.

(اطلاعات سال 1392)