آخرین مهلت ثبت نام:
آخرین مهلت ارسال مقاله: 10 اردیبهشت 1402
تاریخ برگزاری: 27 و 28 اردیبهشت 1402
برگزار کنندگان: گروه جامعه شناسی دانشگاه کردستان
حامیان: انجمن جامعه شناسی ایران، انجمن جمعیت شناسی ایران، پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه رازی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشگاه بوعلی سینا، دانشگاه ارومیه، دانشگاه فرهنگیان استان کردستان، مؤسسه تحقیقات جمعیتی کشور، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، سیویلیکا، سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، استانداری کردستان، بنیاد نخبگان استان کردستان، پارک علم و فناوری کردستان، گمرک جمهوری اسلامی ایران، جهاد دانشگاهی واحد استان کردستان، سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، فرماندهی مرزبانی استان کردستان، فرماندهی انتظامی استان کردستان، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت کردستان، شهرداری سنندج، شهرداری سقز، شورای اسلامی شهر سنندج، فرمانداری بانه، فرمانداری مریوان، شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان
روزشمار همایش:
  • تاریخ برگزاری: -617 روز مانده
  • آغاز دریافت مقالات: -946 روز مانده
  • آخرین مهلت ارسال مقاله: -634 روز مانده

درباره کنفرانس

زندگی موهبتی الهی است که انسان‌ها همواره در طول عمر خویش به نوعی از آن بهره‌مند می‌شوند. بخشی از این حیات اجتماعی در مفهوم خلق شده‌ای به نام «مرز و نوار مرزی» و بخشی دیگر خارج از آن رقم می‌خورد. تا مدت‌ها روایت‌های مسلط حیات مرزی، حول دو محور «امنیت» و «اقتصاد» بود و بر همین مبنا نیز دوگانه‌های «امنیت/ناامنی»، «مرکزنشینان/مرزنشینان» و «توسعه‌یافته/توسعه‌نیافته» شکل گرفته بود. اما در قرن حاضر به‌واسطه گسترش ارتباطات و تکنولوژی، نظم نوین جهانی، بهبود بهداشت و سلامت، افزایش سواد و تحصیلات، تحولات جمعیتی، تغییر نگرش آدمی به زندگی، علم باوری، تنوع تولید و معیشت و ...، تغییراتی نیز در حوزه این روایت‌های مسلط به‌وقوع پیوسته است. جامعه‌شناسی با گرایش‌های متنوع خود، نقش مهمی در نگاه به این موضوع ایفا کرده است. جامعه‌شناسی از بدو پیدایش، دغدغه مدیریت مسالمت‌آمیز علمی و منطقی مسائل اجتماعی و بهبود حیات اجتماعی انسان را داشته است. جامعه‌شناسی مرز از حوزه­های نسبتاً تازه مطالعه و پژوهش در علوم اجتماعی و جامعه‌شناسی است. رسالت جامعه‌شناسی مرز، ضمن آشنازدایی از درک متعارفِ تقلیل مرز به فضا و مکانی جغرافیایی و واقعیت سرزمینی، اداری و سیاسی، تعریف مرز و مرزنشین با قاچاق، خطر، ناامنی و تهدید، فروکاستن مرز به یک مسئله اقتصادی و نادیده انگاشتن حیات اجتماعی مرزنشینان، بدنبال بازتعریف مرز و مرزنشینی به­مثابه یک واقعیت اجتماعی، فرهنگی و نمادین با تأکید بر سویه­های تاریخی، اجتماعی و فرهنگی و تمرکز بر زندگی مرزنشینان و ساکنان مناطق و استان­های مرزی و تلاش در جهت بازسازی حیات اجتماعی بر مبنای درک جامعه‌­شناختی است.

گروه جامعه‌شناسی دانشگاه کردستان، در تاریخ 5 و 6 اردیبهشت ماه 1397، با نگاهی جامعه‌شناختی در سطح ملی، نخستین گردهمایی صاحبنظران، محققان و متخصصان حوزه مسائل اجتماعی مرز با عنوان «جامعه‌شناسی مرز؛ سیاست‌های توسعه و حیات اجتماعی مرزنشینان» را با حضور اساتید و صاحب‌نظران برجسته داخلی، مشتمل بر بخش‌های ارائه مقالات، برگزاری نشست‌های تخصصی و سخنرانی‌های تخصصی برگزار کرد. در راستای رسالت اجتماعی دانشگاه و با لحاظ اهمیت مرز و حیات اجتماعی مرزنشینان، این گروه بر آن است تا دومین همایش ملی «جامعه‌شناسی مرز؛ سیاست‌های توسعه و حیات اجتماعی مرزنشینان» را در تاریخ 27 و 28 اردیبهشت 140٢ برگزار نماید. با توجه به اهميت مديريت مسالمت‌آميز علمي و منطقي مسائل مرزنشينان و ضرورت واكاوي ظرفيت­­هاي مناطق مرزي در توسعه منطقه­­اي و ملي، این همایش با مشاركت علمي انجمن­هاي علمي، مراکز دانشگاهی و پژوهشی، نهادها و دستگاه­هاي اجرايي داخلی برگزار می­شود.

 

دبیر علمی همایش: دکتر امید قادرزاده

دبیر اجرایی همایش: دکتر سعید خانی

آدرس دبیرخانه: استان کردستان، شهر سنندج، دانشکاه کردستان، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، گروه جامعه‌شناسی

ایمیل: Sob.uok.1400@uok.ac.ir

 شماره تماس:

9- 08733664600

09358042566
09185236303 (پشتیبانی سامانه)

کارگاه های آموزشی

گالری تصاویر

آمار بازدید
0 کاربران آنلاین