آخرین مهلت ثبت نام: 17 اسفند 1400
آخرین مهلت ارسال مقاله: 05 اسفند 1400
تاریخ برگزاری: 18 و 19 اسفند 1400
برگزار کنندگان: دانشگاه کردستان، گروه مدیریت بازرگانی دانشگاه کردستان، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه کردستان، پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان
حامیان: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، سیویلیکا، دانشگاه آویرو پرتغال، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری، و صنایع دستی استان کردستان، دانشگاه پلی تکنیک سلیمانیه، دانشگاه دهوک، دانشگاه اف.اچ.یوهانیوم اتریش، دانشگاه الزهراء، دانشگاه زنجان، دانشگاه کوثر، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه، مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، دانشگاه صنعتی امیر کبیر (پلی تکنیک تهران)، دانشگاه تربت حیدریه، دانشگاه پیام نور، انجمن علمی طبیعت گردی ایران، انجمن علمی گردشگری ایران، سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان، کنفرانس یاب
بیانیه پایانی همایش

بنام آنکه جان را فکرت آموخت

بیانیه دومین همایش بین­ المللی گردشگری و توسعه با محوریت توسعه پایدار گردشگری

دومین همایش بین­ المللی گردشگری و توسعه با محوریت توسعه پایدار گردشگری در تاریخ ۱8 و ۱9 اسفندماه ۱400 برگزار شد. در این همایش 4 دانشگاه کردستان، پلی تکنیک سلیمانیه عراق، اف. اچ. یوهانیوم اتریش و آویرو پرتغال مشارکت داشتند و چند سخنرانی کلیدی از اساتید سایر دانشگاه­های بین­ المللی و نیز 1 نشست تخصصی با زبان انگلیسی و 4 نشست تخصصی با زبان فارسی برگزار گردید.  نشستهای تخصصی در موضوعات ۱) ثبت جهانی هورامان ۲) بوم­گردی و طبیعت گردی ۳) گردشگری سلامت و ۴) گردشگری فرهنگی برگزار گردید. در مجموع 3 کارگاه تخصصی با موضوعات متنوع گردشگری موضوعی، گردشگری آینده (گردشگری مجازی، گردشگری در آینده، گردشگری متاورس) و اصول بازنمایی مقصد و عکاسی گردشگری و نیز 6 سخنرانی مختلف ارائه شد و مقالات در دو بخش ارائه بصورت سخنرانی و ارائه بصورت پوستر در راستای محورهای کلیدی همایش با موضوعات مختلف مربوطه مورد داوری و ارائه قرار گرفتند. در این همایش به چالش­های توسعه پایدار گردشگری اشاره شده و پژوهشگران و اساتید به ارائه پیشنهادات و راهکارها پرداختند.

به باور برگزار کنندگان همایش از آنجا که صنعت گردشگری یک مقوله فرابخشی است و جنبه­های مختلف توسعه­ی اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی و کسب­وکار، جغرافیایی، محیط زیست، عوامل قانونی و غیره را دربرمی­گیرد و خصوصاً با ثبت آثار مختلف باستانی و میراث فرهنگی و کسب دستاوردهای گوناگون در سطح ملّی و بین­المللی از قبیل ثبت آثار زیویه و کرفتو، ثبت شهر مریوان بعنوان شهر کلاش (گیوه سنتی مخصوص کردستان)، ثبت سنندج در مقام شهر خلاق موسیقی، ثبت جهانی اورامان و غیره می­طلبد بطور جدی به نقش و جایگاه گردشگری در سطح ملّی و بین­ المللی توجه کرد تا آثار مثبت توسعه گردشگری را شاهد بوده و البته آثار منفی این پدیده را به حداقل ممکن برسانیم و البته جایگاه و نقش گردشگری کشور در راستای عرضه خدمات این صنعت به کل دنیا را تبیین نمود.

توسعه پایدار گردشگری مستلزم مشارکت همه­جانبه بخش­های علمی و اجرایی بین­ المللی، ملّی، و استانی است و دانشگاه ها و سایر مراکز علّمی در کنار دستگاه­های اجرایی نقش پیشران توسعه در جامعه را به عهده دارند و همواره تاکید می شود دانشگاه ها نقش آموزشی، پژوهشی، کارآفرینی، و مسئولیت اجتماعی خود را به منصة ظهور برسانند. از اینرو ایجاد یک شبکه کسب و کار متشکل از بخش­های دولتی، سازمانهای مردم ­نهاد و غیر انتفاعی، فعالین انتفاعی بخش خصوصی و سایر ذینفعان به رشد و توسعه پایدار این صنعت کمک شایان توجه ­ای خواهد نمود و راه ایجاد مزیّت رقابتی در این صنعت را فرآهم و نگهداری این مزیّت رقابتی را تضمین خواهد نمود.

به منظور پیشرفت هرچه بهتر و نیز تدارک مقدمات مناسب جهت اجرایی کردن دستاوردهای علمی این همایش و کمک به توسعه اقتصادی و اجتماعی استان از محل توسعه گردشگری، برگزارکنندگان کنفرانس موارد زیر را پیشنهاد می­ دهند:

1.     همفکری و همکاری در توسعه پایدار گردشگری؛

2.     بسترسازی، زمینه سازی، و تدارک تلاشهای جمعی برای توسعه پایدار گردشگری خصوصاً با لحاظ بحرانهای معاصر؛

3.     ایجاد هم افزایی و انسجام و یکپارچگی بین دست اندرکاران صنعت گردشگری برای توسعه پایدار گردشگری خصوصاً با لحاظ ثبت جهانی آثار و موقعیتهای مکانی مختلف در سطح بین الملل؛

4.     حداکثر کردن منافع حاصل از گردشگری و به حداقل رساندن معایب احتمالی؛

5.     تلاش جهت جلب توجه سرمایه گذاران بخش خصوصی و سازمان­های مردم نهاد غیردولتی و سازمانهای دولتی در یک راستا؛

والسلام علکیم و رحمه الله و برکاته