آخرین مهلت ثبت نام:
آخرین مهلت ارسال مقاله: 02 دی 1395
تاریخ برگزاری: 30 آبان تا 01 آذر 1394
برگزار کنندگان:
حامیان:
روزشمار همایش:
  • تاریخ برگزاری: -3320 روز مانده
  • آغاز دریافت مقالات: -3169 روز مانده
  • آخرین مهلت ارسال مقاله: -2923 روز مانده

درباره کنفرانس

 
 
 
پیام دبیر علمی همایش
 
به نام او که ما را خواندن آموخت

سلام بر همۀ آنان که هوس خواندن و دل در گرو کتاب دارند

دوستان دانشمند و فرهیخته

شاید مهمترین هدف خلقت انسان امکان رشد استعداد خواندن در وی باشد. بر این اساس کل ماهیت انسان و همۀ استعدادهای وی بر خواندن متکی خواهد بود. به معنای دیگر انسان فقط وقتی می تواند رشد کند و جهان پیچیدۀ پیرامون خود را به نیکی درک نماید که درگیر خواندن باشد. لذا خواندن در معنای جدید و امروزین تنها به معنای خواندن یا مطالعۀ کتاب یا متون نوشتاری نیست و می توان معانی بسیار گسترده تری برای خواندن تصور کرد که برخی از آن معانی ماهیت روانشناختی، جامعه شناختی، ادبی، هنری، علمی یا فنی پیدا می کنند. به همین دلیل از نظر کمیتۀ علمی همایش چالش های مربوط به خواندن یا کم خوانی یا نخواندن ماهیت های گوناگون، تلفیقی و پیچیده ای دارند. این که چرا مردم اعم از کودکان، معلمان، دانش آموزان، مادران، پدران، مربیان، دانشجویان،اساتید دانشگاه یا حتی خود ما کمتر مطالعه می کنیم یا نمی خوانیم، نیازمند مطالعات میان رشته ای یا فرارشته ای گسترده میدانی است.

در این راستا با پژوهشگران، نویسندگان و دانشگاهیان از قشرهای گوناگون مانند شاعران، ادیبان، جامعه شناسان، روانشناسان، زبان شناسان، متخصصان تعلیم وتربیت  و سایرین ارتباط برقرار کرده ایم و بحث های دنباله داری دربارۀ خواندن در حال شکل گیری است تا نخستین کنفرانس ملی خواندن ماهیتی میان رشته ای به خود بگیرد و در اولین قدم نگاه عمومی متخصصان رشته های مختلف به موضوع خواندن جمع آوری و شنیده شود و این کنفرانس بستری برای کنفرانس های تخصصی تر در آینده فراهم سازد. این کنفرانس مانند نخستین کنفرانس ها و نخستین تلاش های علمی نیازمند توجه، همکاری و مداقه بسیار همگانی است تا عنوان یک کنفرانس علمی به خود بگیرد و انتظارات از آن به شایستگی ادا شود و بسیار می طلبد که همۀ اندیشمندان و کسانی که به چالش های پیش روی خواندن در جامعه پی برده اند و دیدگاه های کاربردی، انتقادی یا علمی و پژوهشی در زمینۀ محورهای همایش دارند ما را در برگزاری بهتر آن یاری دهند.

محورهای نخستین همایش ملی خواندن خود گواهی است بر  پیچیدگی موضوع خواندن و علاوه بر چکیده ها و مقالات، سخنرانی های کلیدی و نشست های تخصصی گوناگونی در شرف برنامه ریزی است و تا کنون دانشگاه ها و موسسات و نهادهای گوناگونی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم درگیر امر خواندن هستند و نیز انجمن های علمی و اشخاص متخصصص و شناخته شده ای همکاری خود را با این کنفرانس اعلام کرده اند که لیست اسامی این عزیزان همراه علایق پژوهشی و تخصص آن ها بزودی در سایت همایش خواهد آمد. به هر تقدیر نخستین همایش ملی خواندن به قول زنده یاد ملک الشعرا بهار فرصت مغتنمی است برای آنان که با ما هوسی بزرگ به نام  کتاب و خواندن دارند:

مردمان را هوس بسی به سر است

هوس من بدین دو مختصر است

گه نشینم به باغ، بر لب آب

گه به گل بنگرم، گهی به کتاب

شاخ گُل ساغر شراب من است

یار من دفتر و کتاب من است

 دکتر مصطفی قادری- دبیر علمی نخستین همایش ملی خواندن


پیام دبیر اجرایی همایش
از یک سو، هر وقت از میزان خواندن (مطالعه) در ایران سخن به میان می آید یا نوشته و گزارشی در سطح ملی منتشر می گردد، همواره نوعی ابهام و بی دقتی احساس می شود. هنوز، به طور دقیق، میانگین میزان خواندن هر ایرانی در شبانه روز روشن نیست و آمارهای گوناگونی و بسیار با فاصله گزارش می گردد (از 2 دقیقه تا 76 دقیقه). همچنین، پیمانه های سنجش خواندن در ایران مبهم است و سرچشمه علمی مورد پسند برای اندازه گیری آن فراهم نشده است. از سوی دیگر، آیین، فرهنگ و تاریخچه ایرانی- اسلامی بیانگر اهمیت و بالابودن ارزش خواندن است و فراوان در نوشته ها به این امر توصیه شده است. این ناهماهنگی بین ارزش و عمل درمورد خواندن در بلند مدت سبب شده است همواره در زمینه خواندن و به کارگیری سودمندیهای آن، نسبت به کشورهای توسعه یافته احساس کم ارزشی به ایرانیان دست دهد. به جرأت می توان گفت کندوکاو نوشته های زبان فارسی از نظر علمی چیز با ارزشی درباره خواندن به دست نمی دهد. منظور از نوشته های با ارزش در این باره، وجود بدنه ای از دانش (مانند نظریه ها، فرضیه ها، تفسیرها، مدل ها، استانداردها و مواردی از این دست که مورد قبول یا گفتمان جامعه ای از متخصصان و صاحبنظران درباره خواندن) است که بتوان آن را مبنای پژوهش های علمی یا اقدامات عملی درباره خواندن قرار داد. نبود چنین پیکره و جامعه علمی سبب شده است که در مباحث، مناظره ها، یا نوشته های نه چندان مداوم درباره خواندن، هر کس خود را شایسته تر از دیگران بداند و نتیجه مؤثر و کاربردی به دست نیاید. به همین دلیل، به نظر می رسد که ادامه این وضعیت برای هیچکدام از ایرانیان، به ویژه جامعه علمی، خوشایند نیست و باید به فکر چاره بود. اولین همایش ملی خواندن با همین هدف برگزار می گردد. این همایش تلاش دارد خواندن را به صورت همه جانبه مورد بحث قرار دهد تا مبنای حرکتهای علمی بررسی پدیده خواندن و هدایت آن به سوی دستیابی به کیفیت مورد پسند گردد. از تمامی پژوهشگران و متخصصان علاقه مند به بحث خواندن دعوت می گردد آثار اصیل نظری، مروری، پیمایشی یا تجربی خود را در زمینه محورهای همایش ارسال دارند. در صورت مشاهده هر گونه اشکال در فرایند ثبت نام و ارسال چکیده و متن کامل مقاله با ایمیل readingconfuok@gmail.com مکاتبه فرمایید.
سید مهدی حسینی
دکترای علم اطلاعات و دانش شناسی
استادیار دانشگاه کردستان
 
اخبار همایش: 

کارگاه های آموزشی

گالری تصاویر

آمار بازدید
0 کاربران آنلاین